5+1 maneres de començar bé l’any amb els estudis!!!

,

Estem a punt de canviar d’any i aquest ha estat, des de sempre, un moment de bons propòsits. Propòsits que van des del clàssic de cada any d’anar al gimnàs fins al més important de passar més estona amb la família. I si n’afegim un més, que tingui a veure amb els estudis?

Doncs bé, a l’Atelier ja sabem que no cal que ningú t’ho digui, que ja t’has proposat millorar en els estudis. Però els propòsits necessiten mitjans concrets per deixar de ser bons desitjos, eteris com l’aire, i convertir-se en una realitat concreta: un butlletí de notes amb el que estiguis content (i els teus pares també). Per això et volem proposar 5+1 maneres concretes de millorar amb els estudis, aquest 2018 i tots els anys que vinguin:

1)  Posa atenció a classe. Estar atent a classe és el 50% de la feina, si no més. Pot ser difícil, però si fas un petit esforç et serà més fàcil afrontar l’assignatura. Els temes són explicats una classe rere una altra, com si fossin baules d’una cadena: si te’n perds una o dues, ja no saps on ets!

2) Fes els deures. Els deures no són una pèrdua de temps. Si el teu professor o professora us mana activitats per fer a casa és perquè sap que us fa falta practicar allò que heu vist a classe. Els deures no són un càstig, són una ajuda, una eina. Fent els deures aniràs al mateix ritme que la resta de la classe, podràs detectar amb més facilitat les teves dificultats i podràs demanar ajuda a temps. I quan els deures es corregeixin a classe, sabràs de què estan parlant! I un altre secret: els exàmens mai són radicalment diferents dels deures fets durant el curs. Fes-nos cas: si fas els deures, aniràs ben preparat als exàmens.

3) Pregunta els teus dubtes. Si hi ha alguna cosa que no entens, no tinguis por: aixeca la mà i pregunta! Riure’s d’una persona que pregunta a classe és de les coses més inútils que hi ha. Qui pregunta aprèn, i a més a més ajuda als altres a aprendre. No serà el primer cop que, en acabar una classe, tothom s’ha quedat amb el mateix dubte perquè ningú no s’ha atrevit a preguntar.

4) No estudiïs el dia abans. Ni Roma es va construir en un dia ni tu aprovaràs els teus exàmens estudiant una horeta el dia abans. Els exàmens s’han de preparar. Si dediques uns 20 minutets o mitja hora al dia a fer els teus deures i refrescar el que heu vist a classe, aniràs als exàmens molt més ben equipat! I quan t’anunciïn els exàmens, organitza’t bé el temps lliure. Si et costa organitzar-te, demana’n-ho i t’ajudarem. Reparteix el temps amb saviesa, dedicant-li més estona a aquelles matèries que et costin, sense confiar-te tampoc en les altres. Has de poder preparar cada examen com a mínim amb una setmana d’antelació. Si l’examen és una batalla, estudiar amb temps és la teva cuirassa, no ho oblidis.

5) Millora el teu comportament. Els professors també són éssers humans: si els hi poses difícil fer la seva feina, després és natural que no et posin facilitats que no et mereixes. En canvi, tots els professors agraeixen un alumne amb bon comportament, que participa a classe i mostra interès per aprendre. Fins i tot si és un alumne que té dificultats, cap professor tindrà problemes en donar-li un cop de mà, sigui arrodonint cap amunt una nota o oferint-li una atenció més personalitzada.

6) I per últim… vine a estudiar a l’Atelier!! Aquí t’ajudarem amb els teus deures, amb els teus dubtes, la teva organització i el teu estudi, i l’escola et serà molt més fàcil!!

I ja ho tens, cinc maneres més una de fer realitat el teu propòsit, i no n’hi ha cap que sigui impossible: posar atenció, fer els deures, preguntar, estudiar amb temps, millorar el teu comportament… i deixar que t’ajudem a l’Atelier. Sis petites estratègies que, totes juntes, t’ajudaran a fer realitat aquest canvi. És cert, millorar en els teus estudis pot ser tan difícil com anar al gimnàs, però és igual de necessari i encara més gratificant!!

I res més, molts ànims!! Des de l’Atelier volem desitjar-vos a tots… bon Nadal i feliç Any Nou!!

Enric F. Gel

Professor de l’Atelier

Filòsof