7 habilitats per triomfar al mercat laboral i a la vida

,

Les 7 habilitats que els nostres fills necessitaran per triomfar al mercat laboral i a la vida

Avui en dia cada cop es més i més palès que no és suficient tenir estudis universitaris per poder trobar una bona feina o començar un negoci rentable. La globalització ha comportat que la competència deixi de ser local i passi a ser global: ja no estàs competint només amb la gent del teu barri, sinó amb persones de tot el món. I en aquestes condicions, les coses es compliquen.

Per a això, avui dia resulten indispensables les següents 7 habilitats per, un cop acabats els teus estudis, moure’s amb més o menys èxit dins el mercat laboral.

1. Tenir un tracte excel·lent

No es tracta només d’aparentar o quedar bé per poder fer negocis. És important ser una persona recta i íntegra per poder prendre bones decisions dintre de la legalitat, i donar-li als altres el tracte que es mereixen com a persones.

2. Concentració

La concentració és imprescindible per poder enfocar-se aquí i ara. La solució de problemes necessita ments concentrades en un objectiu determinat. Sense aquesta habilitat, qualsevol distracció ens vencerà i no ens serà possible fer les coses de manera precisa.

3. Dominar mínim dos idiomes

Avui ja sembla que no n’hi ha prou amb el castellà i l’anglès, però com a mínim preocupa’t d’assegurar-lis als teus fills una educació bilingüe. No només per la possibilitat de millorar les seves oportunitats laborals, sinó per ampliar el seu horitzó cultural.

4. Saber vendre

Vendre un producte o un servei, o vendre’s a un mateix, és una habilitat essencial en un món basat en la competència amb desenes o centenars d’altres opcions. No es pot oblidar que sempre s’ha de vendre el que un té o planeja aconseguir, i que mai és vàlid mentir per a aconseguir dels altres que et comprin.

5. Treballar en equip

El treball en equip és capaç de superar qualsevol obstacle. Fes que el teu fill practiqui esports o activitats en equip; així aprendrà a treballar amb els altres de manera ordenada i eficaç, i tenint en compte els punts de vista aliens al seu.

6. Organització

L’ordre i l’organització són bàsics per a aconseguir els propis objectius d’una manera eficaç i eficient. Ensenya els teus fills a mantenir ordenades la seva habitació i a responsabilitzar-se de les seves coses. Això crearà en ells un hàbit important.

7. Enfrontar el fracàs

Ningú és perfecte: ni el teu fill ni tu. És inevitable trobar-se amb situacions de fracàs, on no s’aconsegueix l’objectiu proposat. Ensenya el teu fill des de petit que el fracàs no és una derrota, sinó una oportunitat per aprendre dels errors i millorar.

Persones amb aquestes habilitats són les que necessita el món d’ara i les que, més que probablement, necessitarà el món de demà.

Enric F. Gel

Professor de l’Atelier de Sarrià

Filòsof