A l’Atelier encara ensenyem

,

A l’Atelier encara ensenyem

L’entrada del blog d’avui no va dirigida als nostres estudiants, sinó als seus progenitors que, de ben segur, veieu amb preocupació l’estat de l’escola actual. En aquest sentit, recentment s’han donat a conèixer els resultats de l’informe PISA que han acabat per confirmar el que ja se sospitava: els nostres alumnes tenen un nivell baix i el seu coneixement se situa en un esglaó molt per sota del de fa unes dècades.

Molts de vosaltres arribeu als nostres centres Atelier molt preocupats. Molt sovint ens comenteu que l’educació dels vostres fills és diferent i pitjor de la que vosaltres recordeu a BUP o COU. Us sonen els conceptes d’Aprenentatge Basats en Projectes, d’Aprenentatge Competencial o Aprenentatge Basats en Problemes? Us han dit els vostres fills que els professors ja no expliquen res i que es passen el dia fent projectes? Heu vist com, malauradament, els llibres que compreu no els fan servir, sinó que tot es basa en l’ordinador o la tablet?

Podríem estar-nos-hi hores parlant de com hem arribat fins a aquest punt o quins han estat els motius i responsables d’aquesta nova educació. Però aquest no és l’objectiu d’aquest text. Afortunadament encara existeixen moltes persones que creuen que les noves tecnologies o nous mètodes d’ensenyament no han de desterrar en absolut allò que sempre ha funcionat: l’explicació i la transmissió de coneixements.

Als centres Atelier hi trobareu aquella forma d’estudiar que recordeu i que també voleu per als vostres fills. Fem servir llibres i paper i llapis, i pissarres. I sobretot i més important, expliquem als nostres alumnes les assignatures de l’escola, com matemàtiques, física, català o filosofia … i totes les altres.

Als centres Atelier encara ensenyem.

Adrià Fernàndez
Grau de Física per la UB
Màster en Meterologia per la UB
Màster del Professorat
Professor a l’Atelier