LA TASCA D’ACOMPANYAR EN L’AUTOVALIDACIÓ

,

En l’actualitat, el sistema educatiu, amb les seves arrels arrossegades de dècades enrere, s’ha mantingut fidel a l’ús exclusiu de qualificacions numèriques del 0 al 10 per a catalogar els estudiants com a insuficients, suficients, notables o excel·lents. No obstant això, aquest mètode simplista de qualificació ha rebut moltes crítiques, ja que no captura de manera completa les capacitats dels alumnes. Durant anys, la psicologia ha ressaltat la existència de les intel·ligències múltiples, moltes de les quals no troben reflexió en els currículums educatius actuals. En aquest context, és fonamental que cada estudiant sigui capaç de reconèixer les seves aptituds més enllà de les que queden plasmades en un simple paper.

Els professors de l’Atelier creiem fermament que cada estudiant és molt més que la suma de les seves notes. En la nostra valoració, tenim en compte factors com l’esforç, l’interès i la dedicació. Dedicant-nos també a l’acompanyament personalitzat, ens centrem en ajudar els estudiants a reconèixer i mesurar el seu progrés dia a dia, valorant l’actitud proactiva que mostren cap als seus estudis.

En un entorn on la valoració dels centres educatius sovint es redueix a paràmetres numèrics, l’autoreconeixement i la confiança en un mateix prenen una importància absolutament crucial. A l’Atelier, promovem una educació que no només es basa en les qualificacions, sinó que també fomenta el desenvolupament personal i la confiança en les pròpies capacitats.

Marta Escoda
Graduada en Psicologia per la UAB
Màster en Psicologia General Sanitaria per la UAB
Professora a l’Atelier