Estudiar fora, sí o no?

,

Em presento, soc la Mireia Riera, tinc 25 anys i vaig estudiar Enginyeria Química la UAB.

Sempre havia tingut molt clar que quan estigués estudiant la carrera universitària jo volia marxar uns mesos d’Erasmus per viure i estudiar fora.  Aquesta oportunitat mai la vaig poder gaudir, ja que el Covidm’ho va impedir, així que em vaig quedar amb les ganes. 

Però una vegada acabada la carrera universitària vaig pensar que era un bon moment per fer allò que la pandèmia no em va deixar gaudir, marxar a estudiar el màster fora. Així que sense pensar-ho molt, em vaig inscriure al màster d’un any de Biotecnologia i Business a la University College de Dublín, Irlanda.

A continuació us explico com va ser la meva experiència.

Crec que marxar a fora és una de les millors experiències que un jove pot viure, a nivell de creixement personal, superació, descobrir cultures noves, idiomes, persones… En el meu cas vaig marxar a un país de parla anglesa, va ser el meu primer gran repte. Jo vaig anar amb un bon nivell de l’idioma, però el parlar 24/7 en anglès ha fet que avui tingui una feina on em toca viatjar per tot el món i ho pugui fer gràcies a la seguretat que tinc al parlar en aquest idioma. 

En segon lloc, això que diuen que “com a casa enlloc ” és totalment cert, però quan vius un any fora et vas fent que el nou país sigui, a poc a poc casa teva. Coneixes a moltíssimes persones que seran amistats per sempre, descobreixes llocs que et robaran el cor, nova gastronomia…

Està clar que no tot és tan fàcil, marxar també implica deixar a la teva gent i que els trobaràs a faltar, però des de l’experiència us dic que també és un sentiment molt bonic i que quan torneu a casa veureu que tot continua igual i que res ha canviat. 

Personalment, no puc estar més feliç d’haver pres la decisió d’estudiar fora, he fet amistats precioses, he perfeccionat un idioma molt important com l’anglès, he pogut viatjar moltíssim per tota Irlanda, he après a adaptar-me a un nou país, a ser independent, a entendre una nova cultura i a explicar la meva, a millorar el meu currículum amb estudis a Irlanda i a tenir records que mai oblidaré, així que sí, us animo a totes i a tots a marxar fora per viure aquesta súper experiència!

Mireia Riera
Enginyeria Química per la UAB
Master Biotechnology and Business per la UCD (Dublin)
Professora a l’Atelier