Aprovar un examen no és tan difícil si segueixes aquestes tècniques!

,

Per aprovar un examen, necessitem assolir de forma correcta els coneixements, però amb aquestes tècniques que veureu a continuació, és molt més fàcil poder superar qualsevol examen. 

Les vols conèixer?
Doncs segueix llegint!

1. Organitzat i amb seguretat


Si volem que el temari estudiat ens quedi a la memòria per sempre, hem d’evitar estudiar pocs dies abans de l’examen. Això sol ens servirà per retenir les coses uns pocs dies, per tant la solució és organitzar-nos amb prou temps i fer jornades curtes però amb freqüència, així les coses que aprenguem, ens quedarà a la memòria per molt temps.

2. Trobar-li el sentit

Sempre que estudiem per algun examen, hem d’intentar fer memòria per relacionar les coses amb temari vist temps enrere, d’aquesta manera trobaràs un sentit i una relació a tot el que estudiïs. Una de les millors formes de fer-ho, és explicant el que has estudiat a una persona, la qual podria ser un professor de l’Atelier, el qual t’ajudarà amb el que no hagis acabat d’entendre.

3. Canvia el lloc d’estudi

Estudiar tancat a una habitació, està demostrat que no és la millor opció possible, per tenir un millor rendiment, hem d’anar variant de lloc d’estudi, un dia a l’habitació, a l’Atelier, a la biblioteca… això farà que incentivem el nostre cervell.

4. Combina matèries

La millor opció per estudiar moltes matèries a la vegada, es anar alternant matèries al mateix dia, millor fer jornades curtes i anar variant de matèria.

5. L’estudi i la nit

Molt possiblement, abans d’anar a dormir, l’últim que et passa pel cap és posar-te a estudiar. Però és molt recomanable que en lloc de mirar Instagram o alguna altra aplicació, és millor fer una llegida rapida, per intentar recordar conceptes i poder anar a dormir amb els conceptes ben clars.
El millor motiu per aquesta reflexió és que a la nit, el nostre cervell reforça tots el nous coneixements assolits durant el dia, d’aquesta manera és una motivació més per fer un últim repàs abans d’anar a dormir.

6. Realitza simulacres d’examen


Un dels punts més importants per no dir el més important, és fer simulacres d’examen, com més millor. Per poder fer simulacres, de la forma més real possible, seria anar a la biblioteca de l’institut, exercicis del final del tema… d’aquesta manera aniràs agafant confiança pel dia de l’examen anar tranquil i poder treure la millor nota possible.

7. La teva lletra és la millor

Tots hem agafat resums d’internet, però no és el millor que podríem fer, estudis científics avalen que la millor manera de fer resums i apunts, és de la teva mà, amb la teva lletra, la teva manera d’escriure i les teves pròpies expressions. D’aquesta manera, quan estudiem ens quedarà el temari de forma més fàcil pel fet que està escrit amb la nostra lletra.

Si seguim tots aquests consells, de forma ordenada i més ajustada possible, les possibilitats d’aprovar un examen augmenta de forma exponencial, a més a més de tots aquests punts, si veniu a l’Atelier de Sarrià, us ajudarem a organitzar-vos amb tots els sentits i aspectes, i amb les assignatures que més us costin.

Jaume Salord

Enginyer Nàutic per la UPC

Professor a l’Atelier de Sarrià